Ogórkowy chłodnik

Macie ochotę na zupę, która ostudzi Was w te wakacyjne popołudnia? Koniecznie spróbujcie chłodnika ogórkowego!

– 8 dużych ogórków gruntowych
– 600 g jogurtu naturalnego
– pęczek zieleniny-koperek,szczypiorek czosnkowy i natka pietruszki
– kilkanaście kwiatów nasturcji
– sól, pieprz

ogórek szklarniowy choroby myjemy dokładnie i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Wszelką zieleninę także dokładnie płuczemy i siekamy drobno. Dodajemy zieleninę do ogórków i mieszamy wszystko razem. Kolejnym krokiem jest dodanie jogurtu, następnie mieszamy wszystko jeszcze raz i doprawiamy do smaku. Płuczemy płatki nasturcji i je również na sam koniec dodajemy do naszej chłodnej zupy, mieszamy i odstawiamy jeszcze na chwilę do lodówki. ogórek szklarniowy choroby – Smacznego!

Comments are closed.