Makaron z borówkami na słodko

Makaron z borówkami jest niezwykle smaczny i bardzo zdrowe, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej, tym bardziej kiedy jest na nie sezon.

– 15 dkg makaronu kolanka
– 1 szklanka śmietany kremówki
– 2 łyżki cukru pudru
– 3 garście borówki amerykańskiej
– sól do smaku
– kolorowa posypka ( jeśli masz ochotę)

Makaron z borówkami oczywiście gotujemy w sposób tradycyjny podawany na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i studzimy delikatnie. Śmietanę kremówkę należy mikserem ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Na talerzyki układamy porcje makaronu, następnie na każdą z nich układamy trochę śmietany a następnie układamy wedle fantazji wcześniej umyte i osuszone borówki. Całość możemy posypać jeszcze słodką posypką lub innymi dodatkami, jednak nie jest to konieczne. Idealne danie na kinderbal!

Comments are closed.