Krewetki – z jakimi dodatkami?

Łosoś, który został uprzednio uwędzony, jest bardzo dobrym dodatkiem do dyni. Można te dwa składniki wrzucić do makaronu i mamy pyszne gotowe danie, oczywiście z odpowiednim do tego sosem, niektórzy dodaję do tego panierkę, jednakże sam makaron wydaje się już w odpowiednim stopniu sycący. Łosoś ma bardzo intensywny, bogaty smak, a zostaje on rozproszony neutralnym smakiem dyni, do tego oczywiście przyprawy, wedle uznania. Krewetki dodaje się także do wyglądu, ale także po to aby zwiększyć ilość zwierzęcego białka w potrawie, o ile komuś na tym zależy. Krewetki same w sobie nie mają zbyt dobrej formy, można wręcz powiedzieć, ze kształt mają odstręczający, mają także niezbyt wyszukany smak, dlatego są idealnym dodatkiem do łososia oraz dyni, które nadrobią smakiem i aromatem. Dobrze jest przyrządzić takie danie na sposób hinduski. Krewetki nie podwyższają cholesterolu wbrew obiegowym opiniom, nie potwierdzają tego żadne wyniki badań. Krewetki same w sobie nie powinny być podawane, bo ich smak jest zbyt zdecydowany, trzeba to zagryźć.

Comments are closed.