Koktajl z arbuza i wiśni

Sezon owocowy trwa i ma się całkiem nieźle, ciągle w sklepach możemy jeszcze zakupić świeże owoce liofilizowane jakie tylko chcemy, zatem zachęcamy do picia i robienia koktajli.

– 1,5 kg arbuza

– 1,5 banana

– dwie szklanki wiśni z kompotu lub świeżych

Wszystkie owoce liofilizowane najpierw najlepiej aby dobrze się schłodziły w lodówce, wówczas koktajl będzie smaczniejszy. Arbuza obieramy ze skóry, kawałek zostawiamy i kroimy w kostkę. Wiśnie należy wydrążyć jeśli mają pestki. Obieramy banana i wszystko razem wrzucamy do blendera, blendujemy. Jeśli blender ma średnią moc, radzimy aby wszelkie owoce najpierw miksować oddzielnie, a potem ostatni raz zmieszać już wszystko razem na gładką masę. Przelewamy do pucharków, dodajemy kilka kostek arbuza i pijemy!

Comments are closed.