Indyk w omlecie

Każdy z nas z pewnością jadł kiedykolwiek omlety, są to bardzo dobre przystawki, lub też dania śniadaniowe, dodające energii na cały poranek. Warto robić takie omlety, które będą zawierały jak największą ilość składników, gdyż będą wówczas ciekawsze i bardziej pożywne. Możemy do takiego omleta użyć oczywiście naszego mięsa z indyka, kiełków, cebulki, kolendry, fasoli, kapusty pekińskiej, a także wielu innych składników i przypraw, które spowodują, że nasz omlet będzie bajeczny. Głównym składnikiem oczywiście będą jajka, które rozbijamy i przyprawiamy. Wcześniej musimy usmażyć nasze mięso, gdyż w omlecie pozostałoby ono surowe, dlatego mięso i warzywa smażymy, bądź gotujemy wcześniej do odpowiedniego stanu, następnie wylewamy jaja na patelnię a do nich wrzucamy wszystkie inne składniki i mięso, delikatnie unosimy brzegi omletu aby się nie przypalały i tak czekamy aż się zetnie. Możemy również przekręcić go na drugą stronę uważając aby się nie zepsuł, później kroimy go i dekorujemy ziołami wedle uznania i smaku.

Comments are closed.