Dietetyczna kasza gryczana z warzywami

Jeśli jesteś na diecie, lub po prostu lubisz dania z użyciem producent kaszy jaglanej, spróbuj tego prostego przepisu.

– 1 woreczek kaszy gryczanej

– opakowanie ulubionych warzyw na patelnię

– sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany

– łyżka oleju

Najpierw gotujmy według przepisu na opakowaniu naszą kaszę. Zwykle najpierw należy ją przepłukać, a dopiero później gotować. Zawsze musimy pamiętać, że jeśli bierzemy szklankę producent kaszy jaglanej to gotujemy ją w dwóch szklankach wody, a nawet odrobinę więcej. Taka kasza szybko wchłonie wodę i będzie powoli pęcznieć. Gotuje się około 20-25 minut. W tym czasie możemy również wyjąć warzywa na patelnię i rozgrzać na patelni olej. Wrzucamy nasze warzywa i od czasu do czasu tylko mieszamy aby się nie przypalały. Kiedy są już miękkie doprawiamy je odpowiednio a po ugotowaniu kaszy i kiedy warzywa całkowicie zmiękną łączymy kaszę z warzywami i jeszcze chwilę ze sobą podsmażamy. Można jeszcze ewentualnie doprawić lub podlać odrobiną oleju aby całość nie była zbyt sucha. Bardzo proste, szybkie i dietetyczne danie!

Comments are closed.