Burrito

Czas na danie, które rozgrzeje serce i żołądek każdego z nas. Aby przyrządzić burrito potrzebne nam będą: placki tortilli, cebula, papryka, czosnek, czarna fasola, papryczki jalapenos, ser żółty, sól i suszona kolendra. Składniki dodajemy w ilościach odpowiednich do ilości gości i przewidzianych porcji. To ma być syte i pyszne danie. Na początek na rozgrzaną patelnię dodajemy cebulę, paprykę, czosnek i łyżeczkę dokładnie posiekanej papryczki jalapenos. Taką mieszankę smażymy około dwóch minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wykładamy fasolę z puszki, płuczemy ją, suszymy i taką również wrzucamy na patelnię, smażąc około trzech minut, jednak tą część mieszamy cały czas. Następnie kroimy ser żółty w kostkę i dodajemy do pozostałych składników na patelni, solimy do smaku. Taką mieszankę składników smażymy jeszcze około 2-3 minut i dodajemy kolendrę. Teraz należy zająć się placki tortilli. Wkładamy je do folii aluminiowej i rozgrzewamy w piekarniku o temperaturze 175?C, tak trzymamy przez około 15 minut aby placki dobrze się podgrzały. Następnie na wyjęte placki nakładamy pyszny farsz z patelni, zawijamy wedle uznania i podajemy gościom.

Comments are closed.